BAHAN-BAHAN:
1bungkus bihun(rendam & toskan)
500g daging(hiris nipis)
2ketul kiub pati ayam maggie(hancurkan)
sedikit kicap manis
50g lada hitam(tumbuk kasar)
100g kobis bulat(hiris)
100g daun sup(hiris)
5 ulas bwg putih(di tumbuk)
sedikit minyak (utk menumis)
1 btg karot(di sagat)
BAHAN UTK HIASAN:
2 btg cili merah(hiris)
1 ketul taukua(di goreng & di potong dadu)
sedikit bwg goreng
1 btg daun sup(hiris)
CARA~CARA MEMASAKNYA:
1.panaskan minyak & tumis bwg putih
2.masukkan daging,goreng seketika
3.masuk lada hitam,kiub pati ayam & kicap manis td
4.masukkan bihun,kobis
5.kacau sebati & masukkan daun sup dgn karot
6.siap,boleh ler dihidangkan bersama bhn2 hiasan ditabur diatasnya
*jika tidak menggemari daging bolehlah memasak dgn isi ayam @ udang.
*sajian ini sesuai dimakan diwaktu pagi/ptg.
*selamat mencuba!!!!
Wahhh.nnt leh cuba.
ReplyDelete