BAHAN2:
10 ekor udang-saiz besar
3ulas bwg putih-cincang
1biji bwg holland-potong kiub
1biji lada bengala merah-hiris memanjang
1biji lada bengala hijau-hiris memanjang
1 cmb.lada hitam-kisar kasar(jika mahu pedas tmbhkan lg)
3cmb.sos tiram
1tangkai daun bwg-hiris 1/2 inci
1cmb.tpg.jagung-dibancuh dgn air
garam
serbuk perasa
minyak utk menumis
CARA2NYA:
1.panaskan minyak,goreng udang 1/2 masak & toskan minyak.
2.tumiskan bwg putih,lada hitam,cili2 bengala,sos tiram,bwg holand.kacau sebati.
3.masukkan sedikit air,biar mendidih kemudian masukkan udang yg digoreng td.
4.masuk garam serta perasa.
5.masukkan air bancuhan tpg jagung td.
6.masukkan daun bwg.siap utk dihidangkan.
*selamat mencuba resepi ini.
No comments:
Post a Comment